Pierwsze prawdziwie ciepłe dni natychmiast nastrajają mnie wakacyjnie. Od razu mam ochotę na egzotyczne smaki, korzenne aromaty i dużo, dużo kokosa. Kokosowy, kremowy sernik to to, czego było mi trzeba :) Kokosowy potrójnie, bo z kokosowym spodem ciasteczkowym, serową masą z dodatkiem mleczka kokosowego, kokosową bitą śmietanką i płatkami kokosa uprażonymi na rumiano na suchej patelni. Z kawałkiem takiego sernika na talerzu nie potrzeba drinków z parasolką i tropikalnej pogody, żeby poczuć się, jak na najlepszych wakacjach :)
Mam dziś do zaproponowania małe co nieco. Coś na przegryzkę przed telewizorem lub do piwa, ale też coś co może być świetnym dodatkiem do dań z grilla albo imprezową przekąską. To kukurydziane kostki - poduszeczki z polenty, chrupiące z wierzchu i mięciutkie w środku. Pasują do wszelkiego rodzaju sosów i dipów, szczególnie tych lekkich, na bazie jogurtu lub kwaśnej śmietany.
Subskrybuj:
Posty (Atom)