Every Cake You Bake

Pages

  • Home
  • O mnie
  • Współpraca

Pages

  • Szukaj
  • Blog
  • podróże
  • europa _
  • azja _

Sałatka z fasolki szparagowej, ziemniaków i pomidorów

16 sierpnia 2017

sałatka z fasolki szparagowej, ziemniaków i pomidorów z jajkiem i sosem jogurtowo-majonezowym

Czy są tu jacyś wielbiciele sałatki jarzynowej? :) Ja jestem wielką fanką tej klasycznej, bez której nie mogą obejść się żadne polskie święta, choć uwielbiam ją też bez okazji na co dzień. A najlepiej smakuje latem - ze świeżych, młodziutkich warzyw pełnych smaku, takich prosto z grządki, ugotowanych na parze. To też najlepszy czas, żeby tę klasyczną jarzynową lekko złamać, dorzucając warzywa sezonowe i tym samym dodać jej świeżości i trochę innego wymiaru. Ta dzisiejsza to ciągle stara, dobra jarzynowa, ale z najpyszniejszą o tej porze roku fasolką szparagową zamiast warzyw korzeniowych i słodkimi, pełnymi słońca pomidorkami, zamiast ogórków, które dopiero kiszą się w słoikach.
czytaj

Sernik miętowy z czekoladą na zimno

13 sierpnia 2017

puszysty i orzeźwiający sernik miętowy z czekoladą na zimno

Muszę się do czegoś przyznać - nie przepadam za sernikami na zimno :) Połączenie ukochanego białego sera z żelatyną albo owocową galaretką nie przemawia do mnie ani trochę i zawsze wybiorę jedyny słuszny sernik pieczony. Dlatego dziś coś wyjątkowego, bo to pierwszy sernik na zimno tutaj na blogu i pierwszy dla którego zrobiłam wyjątek - w sam raz na teraz - środek gorącego lata, orzeźwiający sernik miętowy z czekoladą.
czytaj

Kotleciki z cukinii i komosy ryżowej

9 sierpnia 2017

kotleciki z cukinii i komosy ryżowej quinoa

Druga połowa lata cukinią stoi! Cukiniowa klęska urodzaju oznacza cukiniową dietę i codzienny dylemat, co by tu zrobić z cukinii albo do czego jeszcze ją dodać. Bo cukinia to taki warzywny bohater drugiego planu - niespecjalnie zachwyca indywidualnie, ale w połączeniu z innymi warzywami, kaszami, serami itd. zawsze wychodzi coś pysznego. W tamtym roku moim odkryciem były pulpeciki z cukinii i ricotty, a w tym hitem będą kotleciki z cukinii i kaszy quinoa.
czytaj

Kruche ciasto z porzeczkami i kruszonką

6 sierpnia 2017

kruche ciasto z porzeczkami, serem i kruszonką

Rozsmakowałam się w kruchym cieście razowym na dobre! Tak bardzo pasuje mi do letnich, sezonowych, świeżutkich owoców i warzyw, że nie mogłam odmówić sobie upieczenia jeszcze jednego kruchego ciasta, tym razem z porzeczkami i kruszonką.
czytaj
nowsze starsze
Subskrybuj: Posty (Atom)

Witaj na moim blogu!

Witaj na moim blogu!

Polecam

Sałatka z kurczakiem i awokado

Etykiety

Boże Narodzenie S'kott Walentynki Wielkanoc azjatyckie chlebki słodkie chleby i bułeczki ciasteczka ciasto bezowe ciasto biszkoptowe i ucierane ciasto drożdżowe ciasto filo ciasto francuskie ciasto kruche cukinia cytrusy czarny bez czekolada desery dynia fiołki grzyby jabłka jajka karnawał kokos kuchnia polska kulinarne pocztówki z podróży kurczak letnie grillowanie lody mak makarony mango mięsne mufiny i babeczki napoje i drinki orzechy placki naleśniki pierogi po grecku podróże pokrzywa przetwory rabarbar recenzje ryba sałatki serniki tarty słodkie i wytrawne torty truskawki wegetariańskie wydarzenia z natury zapiekanki i pizza zioła przyprawy dodatki zupy śliwki śniadanie

Popularne wpisy

  • Kiedy Św. Marcin na białym koniu jedzie... Warsztaty kręcenia rogali marcińskich w Poznaniu
  • Dżem z owoców świdośliwy
  • Pampuchy z jagodami
  • Karmuszka - zupa gulaszowa z Warmii i Mazur

Archiwum

Formularz kontaktowy

instagram @everycakeyoubake

© Every Cake You Bake.
Theme by Eve.