tag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post8395110620201910966..comments2024-03-26T16:06:44.463+01:00Comments on Every Cake You Bake: Strucla daktylowaKomarkahttp://www.blogger.com/profile/00296537490475373456noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-54687922249393967502017-11-11T11:16:12.888+01:002017-11-11T11:16:12.888+01:00Dziękuję za odpowiedź. Przyprawy ostatecznie dodał...Dziękuję za odpowiedź. Przyprawy ostatecznie dodałam do nadzienia, bo ciasto zagniotłam już wcześniej. Dziś upiekłam i muszę powiedzieć, że jest idealne! Trochę musiałam wprawdzie dosztukować braki w daktylach rodzynkami (wcześniej myślałam, że mam wystarczającą ilość, a jednak było inaczej), ale to tylko drobny szczegół. Szczerze polecam tę struclę, z ciastem pracuje się wyśmienicie.Annahttps://www.blogger.com/profile/01188033851203021042noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-31725020750953161232017-11-10T20:14:12.235+01:002017-11-10T20:14:12.235+01:00Tak, przyprawy idą do ciasta razem z mąką i solą :...Tak, przyprawy idą do ciasta razem z mąką i solą :) Ale bez przypraw też będzie dobre (albo można je dodać do nadzienia). Bardzo fajny zamiennik rogali :)Komarkahttps://www.blogger.com/profile/00296537490475373456noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-65202699783157858652017-11-10T19:40:55.275+01:002017-11-10T19:40:55.275+01:00A gdzie powinnam dodać imbir i cynamon? W przepisi...A gdzie powinnam dodać imbir i cynamon? W przepisie są w części dotyczącej ciasta, ale później się już nie pojawiają (chyba że nie umiem tego fragmentu znaleźć). Ciasto nie wygląda na zdjęciach na takie z dodatkiem przypraw, dlatego pytam. Zdaję sobie też sprawę z tego, że ciasto bez przypraw też będzie w porządku, ale chciałabym się dowiedzieć, jaki ma być zamierzony efekt finalny - przyprawy w cieście, w nadzieniu, czy w ogóle bez przypraw? Właśnie się za nie zabrałam, żeby mieć na jutro erzac rogala marcińskiego :D.Annahttps://www.blogger.com/profile/01188033851203021042noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-7117758153547785372017-10-22T15:07:07.641+02:002017-10-22T15:07:07.641+02:00Zrobiłam 😉 Z ciastem pracowało się świetnie. Efek...Zrobiłam 😉 Z ciastem pracowało się świetnie. Efektem końcowym jest przecudnie pachnąca, puszysta i przepyszna strucla ❤ Wyśmienita!Majkahttps://www.blogger.com/profile/13684716491613469655noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-65773967579655689752017-10-16T12:38:18.653+02:002017-10-16T12:38:18.653+02:00Masz rację - nie wyobrażam sobie zbyt długiej rozł...Masz rację - nie wyobrażam sobie zbyt długiej rozłąki z domowym drożdżowym ciastem. Jak dobrze, że można wykorzystać tyle wspaniałych dodatków. Bardzo mi się podoba ta daktylowa strucla, ląduje na liście "do upieczenia" :).Evihttps://www.blogger.com/profile/16841867740092246457noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-10662567234696085552017-10-16T11:25:33.568+02:002017-10-16T11:25:33.568+02:00Fantastyczna ☺ Będzie następna, teraz delektuję si...Fantastyczna ☺ Będzie następna, teraz delektuję się Twoim ciastem z jabłkami i marcepanem 😍Majkahttps://www.blogger.com/profile/13684716491613469655noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-48980167069028516242017-10-16T10:42:06.760+02:002017-10-16T10:42:06.760+02:00Ale bym zjadła teraz do kawkiAle bym zjadła teraz do kawkiAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-88076701166834489602017-10-16T09:07:46.836+02:002017-10-16T09:07:46.836+02:00Piękna, a nadzienie obłędne!Piękna, a nadzienie obłędne!Nikahttps://www.blogger.com/profile/03850197381105867289noreply@blogger.com