tag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post4451672578353946665..comments2024-03-26T16:06:44.463+01:00Comments on Every Cake You Bake: Tort SacheraKomarkahttp://www.blogger.com/profile/00296537490475373456noreply@blogger.comBlogger42125tag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-28046478540381355392018-09-08T17:48:53.620+02:002018-09-08T17:48:53.620+02:00Mój tort też wyszedł niesłychanie niski... możliwe...Mój tort też wyszedł niesłychanie niski... możliwe, że zrobiłam coś źle? <br />z góry dziękuję za sugestie.<br /><br />Pozdrawiam, <br />M.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-13534845572275349002014-02-28T22:38:32.768+01:002014-02-28T22:38:32.768+01:00A wiesz że ten tort to mam w ulubionych i już nie ...A wiesz że ten tort to mam w ulubionych i już nie wiem ile razy gościł krótko na naszym stole! Rewelacja! Polecam nie tylko wielbicielom czekolady!Justynahttps://www.blogger.com/profile/07338566629586461328noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-40753944823165482872011-10-25T08:01:56.938+02:002011-10-25T08:01:56.938+02:00Skuszona zdjęciami i opisem, postanowiłam sama się...Skuszona zdjęciami i opisem, postanowiłam sama sięgnąć w głąb swoich zdolności i upiec Twój tort sachera..wyszedł rewelacyjnie! (tylko niski niesłychanie;-))<br /><br />PozdrawiamAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/11762136082995143442noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-6548041490193384902011-09-24T22:51:25.865+02:002011-09-24T22:51:25.865+02:00Zrobiłam tort na urodziny mamy, która jest wielką ...Zrobiłam tort na urodziny mamy, która jest wielką fanką czekolady ;) Poziom jego czekoladowości zachwycił wszystkich! :) Rzeczywiście jest wspaniały, pomysł z bułką tartą przedni i już myślę, nad modyfikacjami, np co by było gdyby spróbować z białą czekoladą i jakimś intensywnym w smaku dżemem typu czarna porzeczka...? :)) W każdym razie ogromne dzięki za przepis, Sachera wg Twojego pomysłu pewnie zrobię jeszcze nie raz! :))Kathehttps://www.blogger.com/profile/17586195677997455003noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-15500564791963894712011-04-02T08:32:23.422+02:002011-04-02T08:32:23.422+02:00No i zrobiła twój torcik - wyszedł niebiański (nie...No i zrobiła twój torcik - wyszedł niebiański (nie wiedząc co im podaje rodzinka sama zaczęła określać go jako - "ohmmm...niebo!" - więc coś w tym jest):)<br /><br />Dla porównania, w tym samym dniu robiłam również sachara na mące z bardzo podobnego przepisu. Musze powiedzieć, że nie ma porównania! twój jest bardziej czekoladowy, miękki i wilgotny - pycha! <br /><br />Jedyna zmiana - dodatkowo, delikatnie nasączyłam go aromatem rumowym (kilka kropel w 100 ml herbaty).Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-89672776195938015802010-12-23T10:18:50.301+01:002010-12-23T10:18:50.301+01:00może nie jest za bardzo świąteczny, ale upiekę go ...może nie jest za bardzo świąteczny, ale upiekę go na wigilię bo jest po prostu cudny ! Twoja babka makowa tez wszystkich zachwycila i rownież zagosci na stole wigilijnym :) pozdrowienia Komarko i wesołych świat :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-86451223207138648482010-07-09T15:41:46.294+02:002010-07-09T15:41:46.294+02:00Trzymam kciuki! Daj znać jak wyszło :)Trzymam kciuki! Daj znać jak wyszło :)Komarkahttps://www.blogger.com/profile/00296537490475373456noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-69686975728088847602010-07-08T11:41:36.114+02:002010-07-08T11:41:36.114+02:00wlasnie ide wyprobowac Twoj przepis!
Trzymajcie kc...wlasnie ide wyprobowac Twoj przepis!<br />Trzymajcie kciuki :))http://madcoconut.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-39623907679799800892009-11-30T15:57:02.863+01:002009-11-30T15:57:02.863+01:00Cieszę się, że alternatywny Sacher smakował :) Co ...Cieszę się, że alternatywny Sacher smakował :) Co do czekolady, to może jakiś wpływ ma jej gatunek? Najczęściej w domu mam gorzką i mleczną Wedla i z tejże robiłam moją polewę do Sachera. Zawsze ładnie się rozpuszcza i lśni i jeszcze się na niej nie zawiodłam. Z doświadczenia wiem, że niedobrze mieszać dwa różne gatunki czekolad w polewie. Następnym razem spróbuj dodać więcej mleka, aż czekolada stanie się lejąca. <br />Pozdrawiam fana FM ;)Komarkahttps://www.blogger.com/profile/00296537490475373456noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-70308436900172953002009-11-30T09:09:08.992+01:002009-11-30T09:09:08.992+01:00W weekend zrobiłem tort z Twojego przepisu, bardzo...W weekend zrobiłem tort z Twojego przepisu, bardzo mi i nie tylko mi smakował. Dzisiaj ostatnie 2 porcje znajdą amatorów.<br /><br />Jedna uwaga, może będziesz znała przyczynę- polewa na Twoim zdjęciu jest bardzo błyszcząca, moja po dodaniu do czekolady mleka i masła zrobiła się zupełnie matowa, orientujesz się dlaczego tak mogło się stać?<br />dziękuję za przepis (też fanko Frieddiego:)Michhttps://www.blogger.com/profile/10868779314262362556noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-43918512522891323792009-11-25T14:01:17.985+01:002009-11-25T14:01:17.985+01:00Wygląda smakowicie. Muszę spróbować.Wygląda smakowicie. Muszę spróbować.chwalisz.https://www.blogger.com/profile/11898999943270581409noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-3658651085828688412009-11-24T17:13:01.446+01:002009-11-24T17:13:01.446+01:00Piękny! Taka błyszcząca czekoladowa polewa zawsze ...Piękny! Taka błyszcząca czekoladowa polewa zawsze na mnie działa. Już mam ochotę na ten tort :)aklathttps://www.blogger.com/profile/01958309218380883197noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-89490664948922223552009-11-24T12:58:20.453+01:002009-11-24T12:58:20.453+01:00Aga, ja też za zabójczymi ilościami czekolady nie ...Aga, ja też za zabójczymi ilościami czekolady nie przepadam, ale tu wyjątkowo nie przeszkadzają :)<br /><br />Amatoreczko, nie przejmuj się - pomyśl jaka to słodka edukacja jeszcze przed Tobą ;)<br /><br />Migdałowo, dziękuję :) Bardzo lubię takie historie. Porozglądam się za książką :)Komarkahttps://www.blogger.com/profile/00296537490475373456noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-16213727223352756792009-11-24T10:46:58.482+01:002009-11-24T10:46:58.482+01:00Zdjęcia zachwycające!
A żeby dogłębnie poznać hist...Zdjęcia zachwycające!<br />A żeby dogłębnie poznać historię rodu Sacherów a co za tym idzie również samego legendarnego wypieku, polecam taką starą, niepozornie wydaną książkę Ernsta Hagena pt. Hotel Sacher. Bardzo przyjemnie się czyta :)Agatahttps://www.blogger.com/profile/06102419605584963884noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-75418954369531434112009-11-24T08:03:13.710+01:002009-11-24T08:03:13.710+01:00Ups ale jestem jeszcze mało wyedukowana. Dzięki za...Ups ale jestem jeszcze mało wyedukowana. Dzięki za informację. Pozdrawiam cieplutkoamatoreczkahttp://www.kucharzeniejagny.blox.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-48026614507854174232009-11-23T22:59:55.863+01:002009-11-23T22:59:55.863+01:00tyle czekolady naraz to dla nie za dużo, ale te zd...tyle czekolady naraz to dla nie za dużo, ale te zdjęcia spraiwiają, że chcę ten tort tu i teraz!Agata Chmielewska (Kurczak)https://www.blogger.com/profile/15358029938542898926noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-94617693640700002009-11-23T22:35:14.953+01:002009-11-23T22:35:14.953+01:00Amatoreczko, gdyby zamienić morele na smażone wiśn...Amatoreczko, gdyby zamienić morele na smażone wiśnie, to torcik przestałby być Sacherem a stałby się prawie Czarnym Lasem (wtedy już obowiązkowo z dodatkiem bitej śmietany i alkoholu)! :)) Ale w charakterze sosu/dodatku, wisienki pewnie by nie przeszkadzały, bo przecież wiśnie bardzo lubią się z czekoladą :)<br /><br />Dzięki dziewczyny :)<br /><br />Beatko, mamy podobne odczucia co do oryginału i prawie oryginału :) A to wilgotne ciasto w tym przepisie to największa zaleta tej wersji Sachera.<br />To już czas na wypiekanie i dekorowanie pierniczków? ;)Komarkahttps://www.blogger.com/profile/00296537490475373456noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-54425302896686180282009-11-23T20:48:00.110+01:002009-11-23T20:48:00.110+01:00jadłam kiedyś oryginał i nie rzucił mnie na kolana...jadłam kiedyś oryginał i nie rzucił mnie na kolana, tort był za suchy jak dla mnie Twoje ciasto jak zwykle wygląda zachwycająco, ale i wydaje się być wilgotne, więc pewnie wypróbuję Na razie wzdycham do twoich oszołamiających pierniczków- aniołków<br />PozdrawiamBeatahttps://www.blogger.com/profile/14110689911750085029noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-59205408030905522522009-11-23T16:08:36.405+01:002009-11-23T16:08:36.405+01:00Planuję upiec to ciacho i planuję, ale zawsze coś ...Planuję upiec to ciacho i planuję, ale zawsze coś na drodze staje - teraz jednak, gdy taki ciekawy przepis prezentujesz, to już wiem że nie opuści mnie póki go nie upiekę i zjem :)))Tilianarahttps://www.blogger.com/profile/07002725078008894773noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-45011138597172904572009-11-23T13:33:47.414+01:002009-11-23T13:33:47.414+01:00Ja tez chetnie zatopilabym widelczyk w takim pyszn...Ja tez chetnie zatopilabym widelczyk w takim pysznym kawalku :) Wyglada bosko :))<br /><br />Pozdrawiam cieplo.majkahttps://www.blogger.com/profile/12086860387467715981noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-55241478053751025422009-11-23T12:08:53.357+01:002009-11-23T12:08:53.357+01:00Ciekawy pomysł z bułką tartą, tort wart wypróbowan...Ciekawy pomysł z bułką tartą, tort wart wypróbowania.sonieczkahttp://dorotazima.blog.onet.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-61161284666969471062009-11-23T10:46:32.551+01:002009-11-23T10:46:32.551+01:00Och Komarko, wygląda obłędnie!!!:))
Przepiękna pol...Och Komarko, wygląda obłędnie!!!:))<br />Przepiękna polewa,cudowna całośc!:)Majanahttps://www.blogger.com/profile/12478605645881880880noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-6910394997124843842009-11-22T23:44:45.414+01:002009-11-22T23:44:45.414+01:00Cudny, piękny i tak mogła bym wymieniać w nieskońc...Cudny, piękny i tak mogła bym wymieniać w nieskończoność. Ciekawe czy ze smażonymi wiśniami by fajnie smakował. Pozdrawiamamatoreczkahttp://www.kucharzeniejagny.blox.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-78298904782814060882009-11-22T20:52:18.789+01:002009-11-22T20:52:18.789+01:00Lisko, dziękuję i odwzajemniam uściski ;))
Olu, I...Lisko, dziękuję i odwzajemniam uściski ;))<br /><br />Olu, Io - spróbujcie tej wersji. Jestem pewna, że będzie smakować :)<br /><br />Olciu, jest też fajna strona Hotelu Sacher z szalenie apetycznymi zdjęciami z poszczególnych etapów pieczenia tortu :) Pozdrawiam i częstuję wirtualnie :)<br /><br />Ewo, ja miałam ten sam problem - za dużo tych różnych wersji po prostu. Ale ta jest bardzo zadawalająca :)<br /><br />Margot, w końcu to "król deserów" - dostojność ma w pakiecie ;))<br /><br />Myniolinko, dziękuję :D Ale to Wiednia też warto - naprawdę! :))<br /><br />Goś, dziękuję Ci bardzo za takie miłe wyróżnienie! :)<br /><br />Mirabelko, proszę się częstować! ;)))Komarkahttps://www.blogger.com/profile/00296537490475373456noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-85466168524244416762009-11-22T20:12:06.260+01:002009-11-22T20:12:06.260+01:00To mój! To mój widelczyk wbija się w ten smakowity...To mój! To mój widelczyk wbija się w ten smakowity kawałek ciasta! ;)))Mirabelkahttp://mirabelkowy.blog.plnoreply@blogger.com