tag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post3822357377172953899..comments2024-03-26T16:06:44.463+01:00Comments on Every Cake You Bake: Pigwowiec z imbirem w syropieKomarkahttp://www.blogger.com/profile/00296537490475373456noreply@blogger.comBlogger23125tag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-90852075602977963532011-11-07T23:25:28.689+01:002011-11-07T23:25:28.689+01:00Komarko gdyby jeszcze dane mi było napić się takie...Komarko gdyby jeszcze dane mi było napić się takiej herbaty razem z Tobą to już pełnia szczęścia! :)<br />A korale to robiłyśmy z Siostrą z ziaren kawy :) I z makaronu - maleńkich gwiazdeczek :)<br />Nigdy w życiu nie jadłam ani pigwy ani pigwowca!<br />Jak one smakują? :)Ewelina Majdakhttps://www.blogger.com/profile/16606241851759842337noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-12077832355629363452011-11-07T19:46:59.551+01:002011-11-07T19:46:59.551+01:00Pigwa to tak mi się wydaję trochę zapomniany owoc,...Pigwa to tak mi się wydaję trochę zapomniany owoc, ale to z imbirem musi być pysznie rozgrzewające :DKasiahttps://www.blogger.com/profile/13658015628675137771noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-81587381699974085422011-11-06T21:16:15.728+01:002011-11-06T21:16:15.728+01:00Pigwa również kojarzy mi się z dzieciństwem. Owoc ...Pigwa również kojarzy mi się z dzieciństwem. Owoc trochę zapomniany, ostatnio wraca do łask, m.in. dzięki takim postom jak Twój.Ivkahttps://www.blogger.com/profile/09028471558419832494noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-13006697336060320942011-11-05T22:06:53.960+01:002011-11-05T22:06:53.960+01:00Piękne. Zazdroszczę pigwy, bo sama nie mam do niej...Piękne. Zazdroszczę pigwy, bo sama nie mam do niej dostępu. A zrobiłabym sobie pigwówkę, miodzio nalewkę. I słoik takiego cudeńka, które pokazujesz.Ania Włodarczyk vel Truskawkahttps://www.blogger.com/profile/16617994335563394183noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-54384303427286529632011-11-05T17:53:05.975+01:002011-11-05T17:53:05.975+01:00bardzo ladne zdjecia:) a taki przysmak to fajnie m...bardzo ladne zdjecia:) a taki przysmak to fajnie miec w spizarni:)agahttps://www.blogger.com/profile/07312016542763207795noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-30107965263512337252011-11-05T01:23:11.193+01:002011-11-05T01:23:11.193+01:00Przepiękne zdjęcia Komarko!!! Wstyd się przynznać,...Przepiękne zdjęcia Komarko!!! Wstyd się przynznać, ale ja nawet nie wiedziałam, że taki owoc istnieje ;-)<br /><br />Pozdrawiam!!!Karolina Beaudethttps://www.blogger.com/profile/02411032201797097591noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-6612553487638861202011-11-04T22:55:52.861+01:002011-11-04T22:55:52.861+01:00Kabamaigo, absolutnie nie, bo ja na przykład nie j...Kabamaigo, absolutnie nie, bo ja na przykład nie jadłam nigdy pigwy :D<br /><br />Ewelajno, faktycznie oryginalnie robiło się bez imbiru i cynamonu, to ja je tak podkręciłam ;) A z takiego starkowanego pigwowca musi wyjść prawdziwa konfitura! Muszę spróbować w przyszłym roku :)<br /><br />Maggie, nic straconego - dzisiaj eko-biżuteria też modna ;)<br /><br />Szarlotku, okazuje się, że jednak nie wszystko tu mamy w tym raju, bo drzewka prawdziwej pigwy brak :)<br /><br />Dream-about-muffin, smak i przede wszystkim zapach ma bardzo przyjemny, bo w syropie niby słodki, ale lekko kwaskowaty - taka właśnie oszukana cytrynka :)<br /><br />Sue, szczególnie jesienią i zimą sprawdzają się takie herbatkowe dodatki :)<br /><br />Miguel, muchas gracias y un saludo :)<br /><br />Mnemonique, okazuje się, że to była całkiem popularna metoda spożytkowania owoców pigwowca! Fajnie mieć takie wspomnienia :)Komarkahttps://www.blogger.com/profile/00296537490475373456noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-70285450188883321062011-11-04T22:39:12.485+01:002011-11-04T22:39:12.485+01:00Margot-kuzyneczko, dla Ciebie miejsce znajdzie się...Margot-kuzyneczko, dla Ciebie miejsce znajdzie się zawsze! A i rajem chętnie się podzielę :))<br /><br />Dariaanno, bardzo ładnie te wszystkie smaki się dopełniają. Właściwie to całość smakuje jak dobry deser prosto ze słoiczka :)<br /><br />Emily, it is flowering quinces fruit :) It is very sour raw but cooked in sugar syrup tastes delicious!<br /><br />Katie, nie, nie traci swojego aromatu ani trochę :)<br /><br />Atinko, dziękuję, staram się ;)<br /><br />Majanko, a ja z kolei nigdy nie jadłam pigwy! I też zastanawiam się dlaczego :)) <br /><br />Kass, to prawda, że te mniejsze wersje owoców i warzyw mają zawsze skondensowane smaki. A obróbką nie jest tak źle - ja tam lubię małe formy ;)Komarkahttps://www.blogger.com/profile/00296537490475373456noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-87390314671081703582011-11-04T19:24:44.600+01:002011-11-04T19:24:44.600+01:00uwielbiam pigwę, tym bardziej że mi się kojarzy z ...uwielbiam pigwę, tym bardziej że mi się kojarzy z babcią, z dawnymi czasami kiedy babcia hodowała u siebie na działce krzaczki pigwowca. <br />uwielbiałam do herbaty dodać plasterek pigwy z syropu.<br />mniam mniam<br />dziękuję za wspomnienia<br />Monika<br />www.bentopopolsku.blogspot.comMonika - Twoja Asystentkahttps://www.blogger.com/profile/07274391675357213213noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-5918441627619162732011-11-04T19:00:43.038+01:002011-11-04T19:00:43.038+01:00Gran receta y una fotografia magnifica!!!!
Besos
M...Gran receta y una fotografia magnifica!!!!<br />Besos<br />Miguel<br />lareposteriademiguel.blogspot.comMiguel Hinojosahttps://www.blogger.com/profile/06609638557987257002noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-62478611334036399812011-11-04T17:42:19.524+01:002011-11-04T17:42:19.524+01:00Jak do herbatki to dla mnie w sam raz. :)Jak do herbatki to dla mnie w sam raz. :)Suehttps://www.blogger.com/profile/04718172418469934490noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-38648239816734965302011-11-04T14:48:41.050+01:002011-11-04T14:48:41.050+01:00Ciekawa jestem, jaki ma smak, wypiłabym taką herba...Ciekawa jestem, jaki ma smak, wypiłabym taką herbatkę:) Jak patrzę na te zdjęcia to wydaje mi się, że wszystko jest takie pyszne, że się zakocham w tych smakach, bo ani dyni ani pigwowca, ani nawet pigwy nie miałam okazji skosztować... :)<br /><br />Pozdrawiam i zapraszam do mnie :)<br /><br />PS W moim dzieciństwie brakowało takich eko-bransoletek :)muffinkahttps://www.blogger.com/profile/10550836321542923817noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-23043416020414160362011-11-04T11:19:32.718+01:002011-11-04T11:19:32.718+01:00Też mam taki dodatek do herbaty.... Tylko tego raj...Też mam taki dodatek do herbaty.... Tylko tego raju brak i muszę wyszukiwać rarytasów po straganach :(Szarlotekhttps://www.blogger.com/profile/16253183935486754873noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-44535153584803858452011-11-04T11:12:51.144+01:002011-11-04T11:12:51.144+01:00Ja naszyjnikow z pestek nie robilam, a szkoda... N...Ja naszyjnikow z pestek nie robilam, a szkoda... Na pocieszke moglabym dodac sobie lyzeczke takiego pigwowca do herbaty.Maggiehttps://www.blogger.com/profile/01200693731532481325noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-83882210324888287912011-11-03T22:59:41.587+01:002011-11-03T22:59:41.587+01:00Komarko, moja mama takie robi:) bez imbiru, ma się...Komarko, moja mama takie robi:) bez imbiru, ma się rozumieć;). Kiedyś robiła w takim kształcie, jak Twoje, teraz ściera na tarce, a ja... mogłabym to wyjadać łyżkami! Ale ograniczam się... I czasami...(:)) dodaję do herbatki:)<br />Zdjęcie z koszem urzekające - taki "mój" klimat:)ewelajna Korniowskahttps://www.blogger.com/profile/04442256463279302549noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-11569566287291659122011-11-03T22:24:14.917+01:002011-11-03T22:24:14.917+01:00Czy to straszny wstyd, że nie jadłam nigdy pigwowc...Czy to straszny wstyd, że nie jadłam nigdy pigwowca?kabamaigahttps://www.blogger.com/profile/12182870525856393332noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-64362867159134022302011-11-03T22:10:43.690+01:002011-11-03T22:10:43.690+01:00Zdecydowanie wolę pigwowca od pigwy, może do obrób...Zdecydowanie wolę pigwowca od pigwy, może do obróbki mniej przyjazne owoce ale za to jakie aromatyczne!<br />z imbirem nie robiłam, musi byc pyszna taka herbatka:)))kasshttps://www.blogger.com/profile/06872665333376940828noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-64749651610653279082011-11-03T21:57:38.837+01:002011-11-03T21:57:38.837+01:00Ach Komarko, powiedz mi dlaczego ja jeszcze nie ja...Ach Komarko, powiedz mi dlaczego ja jeszcze nie jadłam pigwowca? A pigwę moze raz w życiu i to ze 100 lat temu..<br />Skosztowałabym tych pysznosci. Pięknie się prezentuje taka konfiturka.<br /><br />Pozdrawiam ciepło:)Majanahttps://www.blogger.com/profile/12478605645881880880noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-39410628210193699542011-11-03T21:40:18.685+01:002011-11-03T21:40:18.685+01:00Ależ Ty pyszności tworzysz:)Ależ Ty pyszności tworzysz:)atinahttps://www.blogger.com/profile/11091529285403817496noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-35542946638283796382011-11-03T21:35:02.718+01:002011-11-03T21:35:02.718+01:00pigwa pachnie obłędnie :) mam nadzieję, że nie tra...pigwa pachnie obłędnie :) mam nadzieję, że nie traci na aromacie w tej formie :)katiehttps://www.blogger.com/profile/12503841354381904680noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-38553473030451205722011-11-03T21:27:54.184+01:002011-11-03T21:27:54.184+01:00it looks so lovely! i never eat this fruit but i l...it looks so lovely! i never eat this fruit but i looks very tasty! :*Emilyhttps://www.blogger.com/profile/02235004325617444269noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-59698372304758803422011-11-03T21:26:58.001+01:002011-11-03T21:26:58.001+01:00Świetny przepis, kwasowość pigwy z imbirem i cynam...Świetny przepis, kwasowość pigwy z imbirem i cynamonem to musi być coś.Daria Annahttps://www.blogger.com/profile/06327101416956461306noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-63153374409975139492011-11-03T21:17:24.816+01:002011-11-03T21:17:24.816+01:00hm , Komarko ,a nie masz tam u siebie jednego woln...hm , Komarko ,a nie masz tam u siebie jednego wolnego pokoju?Alcia chętnie by się do ciebie wybrała:D<br />Rajskie jabłuszka, pigwa, zawijańce z dynia , raju ty masz prawdziwy raj :)))<br />A te zdjecia pigwy, przetworów to takie majstersztyk , cudomargothttps://www.blogger.com/profile/14506300931525098450noreply@blogger.com