tag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post2659387423088237603..comments2024-03-26T16:06:44.463+01:00Comments on Every Cake You Bake: Torcik rabarbarowyKomarkahttp://www.blogger.com/profile/00296537490475373456noreply@blogger.comBlogger18125tag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-29632619131360715112010-06-17T00:06:06.377+02:002010-06-17T00:06:06.377+02:00W wersji wiśniowej będzie smaczny na pewno. Żeby b...W wersji wiśniowej będzie smaczny na pewno. Żeby było już całkiem wiśniowo, można dodać też garść wydrylowanych (świeżych albo mrożonych) całych wiśni do masy śmietankowej :)Komarkahttps://www.blogger.com/profile/00296537490475373456noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-82589897987437279482010-06-16T13:14:12.608+02:002010-06-16T13:14:12.608+02:00mam pytanie - czy wyjdzie dobry z konfiturami i ga...mam pytanie - czy wyjdzie dobry z konfiturami i galaretką wiśniową?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-32257896252977230722009-05-18T19:14:00.000+02:002009-05-18T19:14:00.000+02:00Polecam torcik rabarbarowy, ciasto jest tak pysze,...Polecam torcik rabarbarowy, ciasto jest tak pysze, że znika w kilka chwil.<br /><br />Komarko - kolejny świetny przepis, gratuluje.<br />Magda:)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-71322372646046343622009-05-08T22:14:00.000+02:002009-05-08T22:14:00.000+02:00Nie, do części biszkoptowej nie trzeba dodawać pro...Nie, do części biszkoptowej nie trzeba dodawać proszku do pieczenia :) Ale jeżeli dodasz szczyptę, to też będzie ok.<br />A ja w tym roku chyba przegapiłam rabarbar. A zjadłabym jajecznicę z rabarbarem :)Komarkahttps://www.blogger.com/profile/00296537490475373456noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-40101842149971598062009-05-06T21:00:00.000+02:002009-05-06T21:00:00.000+02:00Hej Komarko, Przepis wygląda wspaniale, dziś na ha...Hej Komarko, Przepis wygląda wspaniale, dziś na hali w Gdyni widziałam rabarbar więc przyszedł czas na torcik rabarbarowy... Mam tylko jedno pytanie co do masy biszkoptowej - nie dodajemy do mniej proszku do pieczenia? <br />Magda:)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-18798242838035970712009-04-29T00:27:00.000+02:002009-04-29T00:27:00.000+02:00Komarko - na stronie Moje gotowanie pewna osoba za...Komarko - na stronie Moje gotowanie pewna osoba zamieszcza dużo Twoich zdjęć i przepisów jako swoje własne. Oto jeden z nich: http://www.mojegotowanie.pl/przepisy/desery/torcik_rabarbarowyCasiahttps://www.blogger.com/profile/17498085667940149513noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-33135203485617849962008-05-27T23:45:00.000+02:002008-05-27T23:45:00.000+02:00Nie pomyślałam o tym, ale prawdopodobnie masz racj...Nie pomyślałam o tym, ale prawdopodobnie masz rację Lisko. Smutna prawda :(Komarkahttps://www.blogger.com/profile/00296537490475373456noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-60900398050447582472008-05-27T11:08:00.000+02:002008-05-27T11:08:00.000+02:00Ja też jadłam rabarbar na surowo! I też zastanawia...Ja też jadłam rabarbar na surowo! I też zastanawia mnie dzieciece umiłowane kwaśnych smaków. Zresztą, na stare lata też lubię sobie popić soku z cytryny.<BR/>Komarko, rabarbaru mało, bo - paradoksalnie - ludziom nie chce sie nic z niego robić. A bo praca, dom, obowiązki. Łatwiej obrać banana, niestety.Liskahttps://www.blogger.com/profile/07253009099549348703noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-60351311912070118972008-05-27T00:10:00.000+02:002008-05-27T00:10:00.000+02:00Jak dobrze mieć znajomych biologów! :)) Długie poz...Jak dobrze mieć znajomych biologów! :)) Długie pozostawanie w biologicznej ignorancji nie grozi ;) Boberku, stój na straży dalej - przynajmniej ja się czegoś nowego dowiem, a może i ktoś inny :) A brak rabarbaru, cóż - mały minusik w morzu plusów :))Komarkahttps://www.blogger.com/profile/00296537490475373456noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-50642608574134591312008-05-26T20:45:00.000+02:002008-05-26T20:45:00.000+02:00Oczywiście ciasto i zdjęcia cudne, ale ja znowu za...Oczywiście ciasto i zdjęcia cudne, ale ja znowu zabieram głos w sprawie sprostowania biologicznych aspektów tereści blogu. Rabarbar bynajmniej nie jest naszą rodzimą roślin a jedynie jest u nas uprawiany (podobnie jak np.pomidor). Ojczyzną rabarbaru jest Azja środkowa, Bułgaria a może i południowa Syberia! Nie usprawiedliwiam jednak jego braku na pięknej i urodzjnej Pasłęckiej ziemi.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-75009904138750141982008-05-26T10:18:00.000+02:002008-05-26T10:18:00.000+02:00Dziękuję Wam :) Torcik w zasadzie nie jest specjal...Dziękuję Wam :) Torcik w zasadzie nie jest specjalnie skomplikowany, mimo długaśnego przepisu ;) Jeżeli dostaniecie konkretny rabarbar - czyli ładnie różowy - mus będzie jeszcze ładniejszy, bo u mnie "zafarbowany" jest tylko bardzo lekko od galaretki.<BR/><BR/>Jussi, na Jawie to ja bym się pokusiła o torcik durianowy! ;))) Kto wie, kto wie... ;)Komarkahttps://www.blogger.com/profile/00296537490475373456noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-73175371158048077412008-05-26T09:55:00.000+02:002008-05-26T09:55:00.000+02:00Torcik przepiekny! Jak wszystko zreszta co tutaj p...Torcik przepiekny! Jak wszystko zreszta co tutaj pokazujesz :)<BR/>Za dwa tygodnie bede mial okazje, zeby go wykonac :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/05560288338353428385noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-60838175724112674462008-05-26T08:52:00.000+02:002008-05-26T08:52:00.000+02:00Ale kusisz! Za mną już kilka propozycji rabarbarow...Ale kusisz! Za mną już kilka propozycji rabarbarowych, dzisiaj zakupiłam kolejne kilogramy rabarbaru na hiram, a Twój torcik sprawia, że chyba zdecyduję się na kolejną jego odsłonę. Mniam!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-30265598024449408352008-05-26T03:14:00.000+02:002008-05-26T03:14:00.000+02:00Uh la la, wyglada cudnie. Ale, chlip, na Jawie jak...Uh la la, wyglada cudnie. Ale, chlip, na Jawie jakoś akurat rabarbaru nie mają...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-85475551745211288372008-05-25T23:46:00.001+02:002008-05-25T23:46:00.001+02:00ale Ci tu cudenko wyszlo! jestem pelna podziwu :-)...ale Ci tu cudenko wyszlo! jestem pelna podziwu :-) a ze uwielbiam rabarbar, z checia wprosilabym sie na kawalek torciku :-)cudawiankihttps://www.blogger.com/profile/13405885840994574446noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-46394830755602158682008-05-25T23:46:00.000+02:002008-05-25T23:46:00.000+02:00ale Ci tu cudenko wyszlo! jestem pelna podziwu :-)...ale Ci tu cudenko wyszlo! jestem pelna podziwu :-) a ze uwielbiam rabarbar, z checia wprosilabym sie na kawalek torciku :-)cudawiankihttps://www.blogger.com/profile/13405885840994574446noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-61456938659757486632008-05-25T11:10:00.000+02:002008-05-25T11:10:00.000+02:00Jaki on piękny! NIe wiedzialam,ze aż takie cuda mo...Jaki on piękny! NIe wiedzialam,ze aż takie cuda mozna zrobic z rabarbaru! Boski torcik, po prostu boski. :) Ja rowniez uwielbiam rabarbar :) Najlepiej taki na surowo prosto z ogrodu, na kwaśno he he, jak za dziecka :-)<BR/>Pozdrawiam.Majanahttps://www.blogger.com/profile/12478605645881880880noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-38242166367357284872008-05-25T10:16:00.000+02:002008-05-25T10:16:00.000+02:00To trzecie piękne zdjęcie sprawia,że mam wielką o...To trzecie piękne zdjęcie sprawia,że mam wielką ochotę zrobić ciasto chociaż nie lubię galaretki :-)<BR/>A i u mnie zdobycie rabarbaru jest trudniejsze niż np mango czy ananasa <BR/>W jednym zieleniaku mają ,a gdzie indziej dorywczo ,wycyganiłam też od znajomych na dżem ,ale to jakaś bardzo zielona odmiana i dżem wyszedł koloru ciemno zielono -burego ,ale w smaku rewelacjamargothttps://www.blogger.com/profile/14506300931525098450noreply@blogger.com