tag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post6494900449151866977..comments2024-03-26T16:06:44.463+01:00Comments on Every Cake You Bake: Chlebek bananowo-krówkowyKomarkahttp://www.blogger.com/profile/00296537490475373456noreply@blogger.comBlogger60125tag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-50217495485379872662016-08-24T13:15:17.585+02:002016-08-24T13:15:17.585+02:00Upiec w tortownicy możesz jak najbardziej! Nie wie...Upiec w tortownicy możesz jak najbardziej! Nie wiem tylko, czy uda Ci się ładnie przekroić ciasto na pół, bo w dużym blacie może trochę rozwalać się przez te krówki. Ale zawsze można posmarować je kremem na górze :)Komarkahttps://www.blogger.com/profile/00296537490475373456noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-60964486455705363382016-08-24T12:07:27.414+02:002016-08-24T12:07:27.414+02:00Witam ;) czy moge zrobic ten chlebek na tortownicy...Witam ;) czy moge zrobic ten chlebek na tortownicy (18cm) i przelozyc kremem?? Np z mascarpone i bitej smietany? Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-22785979748308017852013-05-31T21:16:55.145+02:002013-05-31T21:16:55.145+02:00A teraz z innej beczki...No ale też dotyczy wypiek...A teraz z innej beczki...No ale też dotyczy wypieku. Chlebek litewski. Znalazłam Twój przepis. Tylko ten słód. Więc narazie będzie namiastka chleba litewskiego. W końcu zdobędę gdzieś żyto i zrobię słód sama. Zobaczymy czy się uda. Ja tam jestem dobrej myśli. I może któregoś pięknego dnia napiszę tu: Co za smak, co za aromat...I polecę innym. Dzięki. Pozdrawiam. Dla znajomych Jola. Pa.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-47542869255905195502013-05-31T20:40:18.182+02:002013-05-31T20:40:18.182+02:00Powiem tak...niebo do n-tej potęgi...Pycha. I chle...Powiem tak...niebo do n-tej potęgi...Pycha. I chlebek taki prosty w wykonaniu. Ja nie dodawałam orzechów, bo średnio je lubię w cieście. Ale naprawdę można czynić przeróżne wariacje z dodatkami. A jeśli chodzi o czas pieczenia, to mój chlebek siedział sobie w piekarniku 50 minut w 160 stopniach w termoobiegu. Następnym razem posiedzi sobie też 50 minut, ale w 150 stopniach, bo troszkę zaczął mi z wierzchu czernieć. Ale niczego mu to nie ujęło w doskonałości. Wyrósł przepięknie. Fęks za taki prosty i super w swojej prostocie przepis. Polecam.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-70661769068150747392013-05-31T14:38:45.723+02:002013-05-31T14:38:45.723+02:00Fajny przepis. Musi być z niego wspaniały chlebek....Fajny przepis. Musi być z niego wspaniały chlebek. Naczytałam się komentarzy i postanowiłam, że nie będziemy sobie wyrywać chlebka z ust. Więc...piekę z dwóch porcji. Siedzi już w piekarniku 30 minut i rośnie pięknie, pięknie się rumieni. Zapach rozchodzi się po całym mieszkaniu. Mam nadzieję, że koleżance będzie smakował i innym też. Napiszę co i jak jak spróbujemy. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-47786352660078960002013-02-15T20:31:06.752+01:002013-02-15T20:31:06.752+01:00Dziekuję za ten przepis.
Jest nieziemski!:)Dziekuję za ten przepis. <br />Jest nieziemski!:)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04432929918848417814noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-29578144321251383432012-01-15T00:08:23.483+01:002012-01-15T00:08:23.483+01:00Mam nadzieję, że upiekł się dobrze :) Tak, patycze...Mam nadzieję, że upiekł się dobrze :) Tak, patyczek będzie trochę kleił się od rozpuszczonej krówki, ale grunt aby nie było na nim śladu surowego ciasta. Pozdrawiam!Komarkahttps://www.blogger.com/profile/00296537490475373456noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-203457192403743192012-01-14T12:12:19.750+01:002012-01-14T12:12:19.750+01:00Rozumem, że lekko klejący się patyczek to normalna...Rozumem, że lekko klejący się patyczek to normalna sprawa, bo tam w środku jest rozpuszczone toffi? Bo tak piekłam i piekłam i ciągle się klei, zobaczymy jak wystygnie czy się upiekło, ale wygląda obłędnie ;)Be-Artehttps://www.blogger.com/profile/15262642450749177462noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-90648189084307030932011-11-17T16:32:39.091+01:002011-11-17T16:32:39.091+01:00fajny blogfajny blogpozycjonowanie witrynhttp://polskieseo.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-44929236312429673342011-05-06T23:45:37.354+02:002011-05-06T23:45:37.354+02:00Edyto, myślę, że z połowy powinno być OK. na taką ...Edyto, myślę, że z połowy powinno być OK. na taką tortownicę. Najwyżej będziesz miała wysokie ciasto, jak mocno urośnie :) Daj znać, jak wyszło w wersji okrągłej :) <br />Pozdrawiam!Komarkahttps://www.blogger.com/profile/00296537490475373456noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-52413425374999767622011-05-05T11:27:45.172+02:002011-05-05T11:27:45.172+02:00Komarko, mam tylko malutki piekarnik i tortownice ...Komarko, mam tylko malutki piekarnik i tortownice o średnicy 19cm, w której mam zamiar upiec ten kuszący chlebek. Chciałabym zapytac czy w takim wypadku zrobić go z połowy składników? czy może 3/4?Edytanoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-6837771607171300772011-04-27T16:09:03.307+02:002011-04-27T16:09:03.307+02:00Dziękuję:-)
Z płatkami pycha! Mąż i Brat byli zac...Dziękuję:-) <br />Z płatkami pycha! Mąż i Brat byli zachwyceni, całą keksówkę zjedliśmy we troje w jedno popołudnie:-)PAPROCHhttps://www.blogger.com/profile/13137227782515064777noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-70089868713933234342011-04-27T15:45:01.726+02:002011-04-27T15:45:01.726+02:00Paproszku, ten chlebek jest wilgotny z natury, to ...Paproszku, ten chlebek jest wilgotny z natury, to prawda (pewnie przez jogurt, banany i dodatek toffi). Jego wysokość to raczej kwestia foremki, bo rośnie co prawda, ale nie przesadnie i mój pieczony w dość długiej, chlebowej keksówce też w sumie nie był bardzo wysoki. Czas pieczenia to też sprawa umowna i parametrów piekarnika i najlepiej zawierzyć patyczkowi (też zwykle dopiekam parę minut dłużej) :)<br />Koniecznie muszę wypróbować Twoją wersję z płatkami owsianymi :)Komarkahttps://www.blogger.com/profile/00296537490475373456noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-46931034848467678542011-04-20T13:55:12.997+02:002011-04-20T13:55:12.997+02:00Komarko miła!
Melduję, że chlebek wypróbowałam i ...Komarko miła! <br />Melduję, że chlebek wypróbowałam i jest pyszny (z płatkami owsianymi zamiast orzechów), jednak mam dwie wątpliwości. Po pierwsze wyszedł niziutki - czyżby taka jego uroda? No i w środku jest bardzo wilgotny - zakładam że to normalne. Jednak piekłam go nie 50 minut, a jakieś 65, bo po 50 był w środku prawie surowy (kompletnie oblepiony patyczek). I tak się zastanawiam - czy on jest dopieczony? Bananowe ciasto robię drugi raz w życiu, poprzednie wyszło nieco suchsze, ale też mimo wszystko mocno wilgotne. Czy to tak jest z tymi bananowymi cudami?PAPROCHhttps://www.blogger.com/profile/13137227782515064777noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-20887882795450712512011-04-15T00:14:11.002+02:002011-04-15T00:14:11.002+02:00Aniu, mogą być i mordoklejki. Pokrojone można lekk...Aniu, mogą być i mordoklejki. Pokrojone można lekko oprószyć mąką, żeby łatwiej było wmieszać je do ciasta. A w chlebku i tak rozpuszczą się smakowicie :)Komarkahttps://www.blogger.com/profile/00296537490475373456noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-27138703914816002892011-04-14T16:30:23.001+02:002011-04-14T16:30:23.001+02:00Przepraszam, mam wątpliwość: kupiłam krówki, które...Przepraszam, mam wątpliwość: kupiłam krówki, które okazały się bardzo ciągnące - takie prawdziwe 'mordoklejki'. Czy można takich użyć do chlebka, czy bardziej wskazane są takie kruche?<br />Dziękuję za odpowiedź<br />Aniaaniahttps://www.blogger.com/profile/14536548357967976848noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-230285927203032832011-04-11T10:32:21.606+02:002011-04-11T10:32:21.606+02:00O! Z płatkami owsianymi! Mniam. Dziękuję za sugest...O! Z płatkami owsianymi! Mniam. Dziękuję za sugestię, na pewno wypróbuję :-)PAPROCHhttps://www.blogger.com/profile/13137227782515064777noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-64670844807077371402011-04-11T06:30:00.556+02:002011-04-11T06:30:00.556+02:00Absolutely gorgeous...love the fuge in there too.Absolutely gorgeous...love the fuge in there too.Deeba PABhttps://www.blogger.com/profile/05527333008494519621noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-77274916660918150962011-04-09T15:41:15.630+02:002011-04-09T15:41:15.630+02:00Twój chlebek, a raczej fajne ciasto to połączenie ...Twój chlebek, a raczej fajne ciasto to połączenie smaków, które uwielbiam, banany i krówki, na pewno pokuszę się i go upiekę.<br />Chciałabym zaprosić Cię do zabawy, szczegóły są na moim blogu :) <br /><br />Pozdrawiam serdecznie :)urszula_d73https://www.blogger.com/profile/00919582289537066916noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-77356741205580239792011-04-09T09:31:09.613+02:002011-04-09T09:31:09.613+02:00Komarko, ale wiosenne przesliczności :)Komarko, ale wiosenne przesliczności :)Asiahttps://www.blogger.com/profile/09764586836177064619noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-46914096715559705842011-04-09T09:29:54.061+02:002011-04-09T09:29:54.061+02:00może to dziwnie zabrzmi ale jak słyszę słowo krówk...może to dziwnie zabrzmi ale jak słyszę słowo krówka to cieknie mi ślinka, a wołowiny nie lubię ;PAgata Chmielewska (Kurczak)https://www.blogger.com/profile/15358029938542898926noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-10741947775356291562011-04-08T21:12:21.740+02:002011-04-08T21:12:21.740+02:00Bananowe w każdej postaci lubię bardzo, ale z krów...Bananowe w każdej postaci lubię bardzo, ale z krówkami jeszcze się w mojej kuchni nie pojawiło. Jako że krówki lubię bardzo, więc z pewnością upiekę :)<br /><br />Wiosna... dziś ta wiosna głowy urywa... taki wiatr nad Wrocławiem szaleje.amarantkahttps://www.blogger.com/profile/01362049168508869911noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-72717688689856470912011-04-08T14:41:49.105+02:002011-04-08T14:41:49.105+02:00Olu, cieszę się :D
Kini, dziękuję :)
Paproszku, ...Olu, cieszę się :D<br /><br />Kini, dziękuję :)<br /><br />Paproszku, może być bez orzechów. Zamiast nich można dodać np. pół szklanki płatków owsianych - będzie równie smaczny i pożywny :)<br /><br />Niedzielko, aż nabrałam ochoty, żeby zrobić ten chlebek w wersji bananowo-krówkowo-imbirowym :) Imbir w wypiekach (i nie tylko) uwielbiam, więc już mi się to połączenie podoba :) Pozdrawiam i nadal wypatruję cierpliwie fiołków :)<br /><br />Szano, polecam :)<br /><br />Maamusi, dokładnie tak jak piszesz - jak w przypadku muffinek, taki chlebek to chwila roboty a dużo uciechy ze smaku :)Komarkahttps://www.blogger.com/profile/00296537490475373456noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-90968253217926755682011-04-08T11:12:16.663+02:002011-04-08T11:12:16.663+02:00mmm... lubimy krówki i banany :) myślę, że czas wy...mmm... lubimy krówki i banany :) myślę, że czas wypróbować ich połączenie, bo wykonanie chlebka, tak jak w przypadku muffinek - jest dziecinnie proste :) pozdrawiam !maamusihttp://majulki.blox.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-9437837582620127062011-04-07T17:51:08.535+02:002011-04-07T17:51:08.535+02:00KONIECZNIE do zrobienia, hitowe połączenie!!KONIECZNIE do zrobienia, hitowe połączenie!!Szanahttps://www.blogger.com/profile/01036927239877260082noreply@blogger.com