tag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post5001203628788096710..comments2024-03-26T16:06:44.463+01:00Comments on Every Cake You Bake: Dzyndzałki warmińskie z wołowinąKomarkahttp://www.blogger.com/profile/00296537490475373456noreply@blogger.comBlogger13125tag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-40147096753597620922021-10-04T22:23:26.825+02:002021-10-04T22:23:26.825+02:00Niemcy jedzą podobne w bulionie MaultascheNiemcy jedzą podobne w bulionie MaultascheStefaniahttps://www.blogger.com/profile/15319623937779962563noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-39474578508443165592017-03-01T09:35:26.174+01:002017-03-01T09:35:26.174+01:00Wygląda na prawdę meeega apetycznie, dzięki serdec...Wygląda na prawdę meeega apetycznie, dzięki serdecznie za przepis :) Pozdrawiam cieplutko :)Kawa do biura Poznańhttp://italvend.pl/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-55644751566808725092017-01-23T19:27:25.836+01:002017-01-23T19:27:25.836+01:00Dzięki! Można je polubić już za samą nazwę ;)Dzięki! Można je polubić już za samą nazwę ;)Komarkahttps://www.blogger.com/profile/00296537490475373456noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-47428420031035796082017-01-23T19:26:55.796+01:002017-01-23T19:26:55.796+01:00Może to ta sama książka z której ja korzystałam :)...Może to ta sama książka z której ja korzystałam :) W takim razie pozdrawiam po sąsiedzku! :)Komarkahttps://www.blogger.com/profile/00296537490475373456noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-14645672280115456852017-01-23T19:25:28.479+01:002017-01-23T19:25:28.479+01:00Kuchnia mazurska z warmińską mają dużo wspólnego :...Kuchnia mazurska z warmińską mają dużo wspólnego :) A pierogi z mięsem surowym i gotowanym rzeczywiście smakują zupełnie inaczej. Te z gotowanym potrzebują sporo okrasy, bo same wg mnie suche.Komarkahttps://www.blogger.com/profile/00296537490475373456noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-80437887414851253492017-01-23T19:22:36.132+01:002017-01-23T19:22:36.132+01:00Też tak myślę! :D Ja polubiłam je za samą nazwę, z...Też tak myślę! :D Ja polubiłam je za samą nazwę, zanim jeszcze spróbowałam ;)Komarkahttps://www.blogger.com/profile/00296537490475373456noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-54319047293633715072017-01-23T19:21:13.070+01:002017-01-23T19:21:13.070+01:00Spróbuj koniecznie! Takie z nadzieniem mięsnym bar...Spróbuj koniecznie! Takie z nadzieniem mięsnym bardzo fajnie pasują do czystego rosołu.Komarkahttps://www.blogger.com/profile/00296537490475373456noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-62037113602658151202017-01-21T20:36:01.558+01:002017-01-21T20:36:01.558+01:00Wspaniałe! Pozdrawiam z Mazur jako element napływo...Wspaniałe! Pozdrawiam z Mazur jako element napływowy ;-). Mam przepis na dzyndzałki w książce o tradycyjnej kuchni Warmii i Mazur, ale jeszcze się z nim nie zmierzyłam :-).Evihttps://www.blogger.com/profile/16841867740092246457noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-89272443969363066682017-01-21T18:22:41.580+01:002017-01-21T18:22:41.580+01:00Świetnie wyglądają :) U nas gotujemy na przefiltro...Świetnie wyglądają :) U nas gotujemy na przefiltrowanej wodzie - mamy filtr fitaqua który daje smaczną i zdrową wodę a dzięki temu potrawy wiele zyskują.Agahttps://www.blogger.com/profile/08116385796346468650noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-91633877624311499572017-01-21T15:29:47.528+01:002017-01-21T15:29:47.528+01:00Przez połowę mojego życia jadłam tylko pierogi nad...Przez połowę mojego życia jadłam tylko pierogi nadziewane surowym mięsem i później gotowane, innych nie znałam. Nie wiedziałam tylko, że tak ładnie się na Warmii nazywają :-) Pierwszego spotkania z pierogami z farszem z gotowanego mięsa nie wspominam najlepiej. Jestem z Mazur.Beata, Magazyn Kuchennyhttp://www.magazynkuchenny.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-86530999177398859392017-01-20T18:28:11.770+01:002017-01-20T18:28:11.770+01:00Na pewno lubię dzyndzałki!!!Na pewno lubię dzyndzałki!!!Nikahttps://www.blogger.com/profile/03850197381105867289noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-1878430907759755462017-01-20T10:54:57.171+01:002017-01-20T10:54:57.171+01:00Wszystkie pierogi mile widziane 😉 Szczerze - w ro...Wszystkie pierogi mile widziane 😉 Szczerze - w rosole nigdy nie jadłam, pora to zmienić 😉Majkahttps://www.blogger.com/profile/13684716491613469655noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-81758766208278176702017-01-20T09:05:28.820+01:002017-01-20T09:05:28.820+01:00nazwa ciekawa:) a wyglądają bardzo apetycznie!nazwa ciekawa:) a wyglądają bardzo apetycznie!Olahttps://www.blogger.com/profile/06974463440732558398noreply@blogger.com