tag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post4200853188016723905..comments2024-03-26T16:06:44.463+01:00Comments on Every Cake You Bake: Scones z rabarbarem pieczonym w miodzieKomarkahttp://www.blogger.com/profile/00296537490475373456noreply@blogger.comBlogger58125tag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-46899845038486820752015-05-20T07:14:20.276+02:002015-05-20T07:14:20.276+02:00było przeeee-pyszne! :D Jednak zostawiłam całkowic...było przeeee-pyszne! :D Jednak zostawiłam całkowicie mąkę pszenną- delikatne, puchowe.. omnomn :)<br />Dziękuję za pomoc! :DSalvador Dalihttps://www.blogger.com/profile/01685133314070344965noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-63770156693419796052015-05-18T22:54:16.002+02:002015-05-18T22:54:16.002+02:00Jestem pewna, że wyjdą! :) Najważniejsze to dobrze...Jestem pewna, że wyjdą! :) Najważniejsze to dobrze rozgrzany piekarnik - wtedy ładnie urosną. A mąki razowej można trochę dodać, jak najbardziej. To życzę smacznego śniadania! :)Komarkahttps://www.blogger.com/profile/00296537490475373456noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-12329586536713545772015-05-18T19:42:13.916+02:002015-05-18T19:42:13.916+02:00wstaję jutro o 6 i będę mieć na ciepłe śniadanie :...wstaję jutro o 6 i będę mieć na ciepłe śniadanie :D dla mnie i dla siostry.. :D <br />Oby tylko wyszły.. <3<br />Trzymaj proszę kciuki!<br /><br />Jedno pytanko, czy na przykład mogłabym dodać do ciasta trochę mąki razowej? Czy lepiej zostawić pszenną? :)<br /><br />Dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam! :)Salvador Dalihttps://www.blogger.com/profile/01685133314070344965noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-29375081789517368642011-08-09T08:43:22.868+02:002011-08-09T08:43:22.868+02:00Smakowały jak ścierka, mam na myśli konsystencję. ...Smakowały jak ścierka, mam na myśli konsystencję. No i podczas pieczenia od dołu były już bardzo spieczone, a na górze bladziuchne : ( Nie wyszły mi po prostu. Podejrzewam, że za dużo mąki dałam bo nie mogłam ciasta od ręki odkleić i dosypałam z 2 łyżki: (Juchahttps://www.blogger.com/profile/11068501032239750315noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-8272523197784971422011-08-04T23:49:58.323+02:002011-08-04T23:49:58.323+02:00Jucha, co masz dokładnie na myśli pisząc, że smako...Jucha, co masz dokładnie na myśli pisząc, że smakowały (pachniały??) jak ścierka? :D Bo powodów ścierkowatości scona może być wiele - jakość lub rodzaj mąki, wanilina zamiast wanilii, zbyt długie wyrabianie ciasta... :)) No i faktem jest, że scones mają to do siebie, że najlepsze są na ciepło bardzo świeże - taka już ich niezmienna natura :)Komarkahttps://www.blogger.com/profile/00296537490475373456noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-72968707472154185732011-08-04T08:45:08.704+02:002011-08-04T08:45:08.704+02:00a ja zrobiłam i nie były takie fajne sconsy : ( na...a ja zrobiłam i nie były takie fajne sconsy : ( na ciepło pycha, a jak trochę ostygły to jak scierka : (Juchahttps://www.blogger.com/profile/11068501032239750315noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-63923634327837839232011-06-05T22:21:32.303+02:002011-06-05T22:21:32.303+02:00Zrobiłam z maślanką. Wyszły wyborne! :)Zrobiłam z maślanką. Wyszły wyborne! :)Endywiahttps://www.blogger.com/profile/09742686571990731126noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-55469815640857252542011-05-25T18:14:20.769+02:002011-05-25T18:14:20.769+02:00Tesknisz Komarko za Wyspami? Czy scones naprawde d...Tesknisz Komarko za Wyspami? Czy scones naprawde dobrze lecza tesknote?<br /><br />Teraz za nimi zatesknilam i za scones :)buruuberiihttps://www.blogger.com/profile/12870061260723803458noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-20739590372037453602011-05-17T18:04:29.007+02:002011-05-17T18:04:29.007+02:00Jak tylko zobaczyłam ten przepis naszły mnie wspom...Jak tylko zobaczyłam ten przepis naszły mnie wspomnienia z Irlandii i natychmiast zachciało mi się scones :-) Zamiast rabarbaru było masło i dżem truskawkowy, ale i tak było super ;-)Jelithehttps://www.blogger.com/profile/14151337058547856717noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-78399587163420231742011-05-16T08:52:45.443+02:002011-05-16T08:52:45.443+02:00Wyborne scones! Odgapię może juz dziś, jeśli wolno...Wyborne scones! Odgapię może juz dziś, jeśli wolno :))Magda Baranhttps://www.blogger.com/profile/16847488595700981738noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-76830780925605896532011-05-14T09:10:32.859+02:002011-05-14T09:10:32.859+02:00To musi być pyszne. Robiłam scones ale w wersji po...To musi być pyszne. Robiłam scones ale w wersji podstawowej z rodzynkami. Te wyglądają nieziemsko. Pozwól, że dodam cię do listy obserwowanych na moim blogu na http://alkitchen.blogspot.com/<br />Podrawiam.ALBhttps://www.blogger.com/profile/00973787993984028949noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-84077024932587221572011-05-10T15:58:37.709+02:002011-05-10T15:58:37.709+02:00Wczoraj z ciekawości zrobiłam ten przepis, wszystk...Wczoraj z ciekawości zrobiłam ten przepis, wszystkim smakowało, dla mnie jeden minus to to, że są ciężkie, chyba wolę jednak drożdżowe. Ale komu chce się rano na tyle wcześnie wstać by zrobić drożdżowe bułeczki:P<br />Czekam z niecierpliwością na nowy wpis, bo Twoje pomysły są genialne:)<br />Czy masz jakąś ulubioną książkę kucharską, bo ostatnio szukam jakiejś ciekawej.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-78472272331211438862011-05-10T11:12:02.756+02:002011-05-10T11:12:02.756+02:00Komarko, ten przepis jest niesamowity! Nie ma nic ...Komarko, ten przepis jest niesamowity! Nie ma nic lepszego niż scones z rabarbarem na śniadanie, duża kawa, stolik w ogrodzie i taki ciepły dzień jak dziś! <br />Dziękuję Ci za ten przepis - mój dzień zaczął się cudownie! :)Karolinahttps://www.blogger.com/profile/03950237297144365766noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-82288428576079135102011-05-09T15:09:39.541+02:002011-05-09T15:09:39.541+02:00I ja upiekłam ostatnio muffiny z rabarbarem. Zasta...I ja upiekłam ostatnio muffiny z rabarbarem. Zastanawiałam się, jakiej jeszcze dodatkowo przyprawy mogłabym użyć, pomysł z imbirem est ciekawy. Na pewno spróbuję. Pozdrawiam!Szmaciany Miśhttps://www.blogger.com/profile/13292367364722604419noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-30284266392761272072011-05-09T11:19:34.789+02:002011-05-09T11:19:34.789+02:00Jest pani genialna! Dziękuję za ten blog i za serc...Jest pani genialna! Dziękuję za ten blog i za serce i prace w niego włożone :) Pozdrawiam!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-59409695603994186952011-05-09T08:18:05.272+02:002011-05-09T08:18:05.272+02:00O to fajnie, że masz w ogródku rabarbar. Ja mam je...O to fajnie, że masz w ogródku rabarbar. Ja mam jeden krzak, ale to mi zdecydowanie nie wystarczy, a poza tym jest jeszcze bardzo mały. Pozdrawiam :)Agatonhttps://www.blogger.com/profile/00826362705919532176noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-56652415774672421532011-05-08T22:37:58.759+02:002011-05-08T22:37:58.759+02:00Słodkosłona, na szczęście łatwo je upiec w domu, ż...Słodkosłona, na szczęście łatwo je upiec w domu, żeby tę tęsknotę zagłuszyć :)<br /><br />Desperate, patrząc na truskawkowe krzaki w ogrodzie, jeszcze trochę sobie na nie poczekam ;)<br /><br />Olcik, filiżankę różaną? To jedna z moich ulubionych :) I zawsze kojarzy mi się z Anglią ;)<br /><br />Agnieszko, mam nadzieję, że i u Wam rabarbarowy sezon w pełni :) Pozdrawiam!<br /><br />Wcinajto, tak, to już ten czas! :)<br /><br />Kubełku_Smakowy, dziękuję i polecam :)<br /><br />Zaytoon, foremki są bardzo przydatne (wycinam nimi też pączki, ciastka, pierogi), więc jak masz możliwość - zamawiaj :)<br /><br />Tilii, mam nadzieję, że uratowały Cię jakieś małe, słodkie scones ;)))<br /><br />Wiedźmo, Aniu, polecam Wam sconowanie i rabarbar sam w sobie :)<br /><br />Anonimie, chodziło mi tak ogólnie o ten rodzaj pieczywa, który w przeciwieństwie do drożdżowego i zakwasowego, może być też na bazie sody. Proszek do pieczenia też ją zawiera i można zamiennie albo pół na pół dodawać te dwa spulchniacze do scones - będą tak samo dobre :) <br /><br />Agatko, szczerze mówiąc nie mam pojęcia, bo swój rabarbar wyrwałam z ogródka :) Ale jak trafię gdzieś w sklepie lub na targu, to sprawdzę z ciekawości :)<br />Pozdrawiam!Komarkahttps://www.blogger.com/profile/00296537490475373456noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-14744262544735948782011-05-08T22:24:03.146+02:002011-05-08T22:24:03.146+02:00Burczymiwbrzuchu, biegnę oglądać :) Pozdrawiam!
K...Burczymiwbrzuchu, biegnę oglądać :) Pozdrawiam!<br /><br />Karmel-itko, dziękuję :)<br /><br />Poleczko, tylko za jednym sklepem?! Bo Ty jeszcze nie zdążyłaś zatęsknić za resztą ;P<br /><br />Noblevo, to prawda - te scones jakoś tak same łączą się z rabarbarem :) Zachęciłam mnie do dżemu z imbirem - musi być pyszny :)<br /><br />dagetART, to ja mam identyczne wspomnienia - rabarbar prosto z ogrodu na surowo z cukrem :) Mniam! :)<br /><br />Jsmw, mam nadzieję, że dzisiaj było sconowo ;D<br /><br />Danusiu, polecam bardzo :)<br /><br />Stefania, thank you! :)<br /><br />Just-great-food, ja też ;))<br /><br />Escapade_Gourmande, imbir bardzo fajnie podkręca smak rabarbaru :)<br /><br />Kabamaigo, na pewno nie będziesz żałować :)Komarkahttps://www.blogger.com/profile/00296537490475373456noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-28155089167113126452011-05-08T22:11:27.720+02:002011-05-08T22:11:27.720+02:00Jadalnepijalne - w tym roku pory i sezony pomiesza...Jadalnepijalne - w tym roku pory i sezony pomieszały się całkiem i wcale nie zdziwiłabym się, gdyby truskawkowy wyprzedził rabarbarowy ;)<br /><br />SyllaQMadam, proszę bardzo :)<br /><br />Joon, polecam :) I skony i wszystkie inne rabarbarowe przysmaki.<br /><br />Ewelajno, foremki nie są niezbędne :) Można wyciąć bułeczki zwykłą szklanką albo foremką do ciastek lub pączków. Kupiłam te foremki właśnie na fali pierwszej miłości do scones i mam do nich wielki sentyment :)<br /><br />Atinko, sezon dopiero się zaczyna - na pewno zdążysz :)<br /><br />Trzcinowisko, dzięki :)<br /><br />Majanko, u Ciebie jeszcze bardziej na północ, więc i sezon później się rozpoczyna :) Ale to kwestia dni na pewno :) Pozdrawiam!<br /><br />Kamilo, piecze się je błyskawicznie, więc bardzo polecam na śniadanie :)<br /><br />Aniu, ten rabarbar można też wykorzystać oddzielnie, np. zapiec go pod kruszonką - też będzie pyszny :)<br /><br />Panno_Malwinno, Avelino, widzę, że nie tylko ja jestem fanką słodkich śniadań ;)Komarkahttps://www.blogger.com/profile/00296537490475373456noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-28113370674817135092011-05-08T20:27:01.377+02:002011-05-08T20:27:01.377+02:00przepiękne :)przepiękne :)Kinga ⚬ Yummy Lifestylehttps://www.blogger.com/profile/06553111931164497217noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-59602178859280439692011-05-08T19:57:50.567+02:002011-05-08T19:57:50.567+02:00ten pieczony rabarbar musi smakować obłędnie, a bu...ten pieczony rabarbar musi smakować obłędnie, a bułeczki urocze! :)wykrywacz smakuhttps://www.blogger.com/profile/03688335260108450130noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-91844834383360148632011-05-08T19:44:16.949+02:002011-05-08T19:44:16.949+02:00Wyglądają wyśmienicie. Na pewno spróbuję ich w swo...Wyglądają wyśmienicie. Na pewno spróbuję ich w swojej kuchni :]FANGLE JUNGLEhttps://www.blogger.com/profile/00804617322256583896noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-33923518167081515962011-05-08T19:36:14.770+02:002011-05-08T19:36:14.770+02:00Dziękuję za przypomnienie, że to już sezon rabarba...Dziękuję za przypomnienie, że to już sezon rabarbarowy, bo już jest, prawda? Mam jeszcze pytanie (bo ja się nie znam), ile mniej więcej kosztuje u Ciebie kilogram rabarbaru? Dziś widziałam w sklepie po 4,99zł, i nie wiem czy to akurat. Chcę w tym roku zrobić duuuużo hiramu, więc poluję na dobrą cenę ;)<br />Pozdrawiam! <br />AgataAgatonhttps://www.blogger.com/profile/00826362705919532176noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-39078813483041108992011-05-08T09:11:20.290+02:002011-05-08T09:11:20.290+02:00Zdjęcia piękne i scones zapewne pyszne. Mam tylko ...Zdjęcia piękne i scones zapewne pyszne. Mam tylko jedną wątpliwość, we wpisie czytam, że to bułeczki sodowe, a w przepisie jest proszek do pieczenia...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-39227432914005462852011-05-06T21:54:04.707+02:002011-05-06T21:54:04.707+02:00Wyglądają pysznie! Uwielbiam rabarbar i bardzo cie...Wyglądają pysznie! Uwielbiam rabarbar i bardzo ciesze się, że nadeszła na niego pora. Chyba się skuszę na Twój przepis!<br />Pozdrawiam majowo,<br />AniaAniahttp://www.blog.fiorello.plnoreply@blogger.com