tag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post2426536162487748684..comments2024-03-26T16:06:44.463+01:00Comments on Every Cake You Bake: Pampuchy z jagodamiKomarkahttp://www.blogger.com/profile/00296537490475373456noreply@blogger.comBlogger29125tag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-62337511151620582912022-10-15T10:01:48.165+02:002022-10-15T10:01:48.165+02:00A u nas w lubelskim parowańce.A u nas w lubelskim parowańce.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-11979119916448152512022-07-14T22:13:45.030+02:002022-07-14T22:13:45.030+02:00A u nas "parzuchy" 🤔A u nas "parzuchy" 🤔Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-73169867627250132432021-04-18T11:18:33.202+02:002021-04-18T11:18:33.202+02:00Dziękuję za przepis. Pierwszy raz udalo mi sie zro...Dziękuję za przepis. Pierwszy raz udalo mi sie zrobic od podstaw super pampuchy. Wyrosły bardzo dobrze pięknie wyglądały i smakowały. Pozdrawiam<br />EwaEwa Perthttps://www.blogger.com/profile/06241563504699247967noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-12865946141389109302020-06-03T19:34:33.269+02:002020-06-03T19:34:33.269+02:00Najlepszy przepis na kluski na parze!! Dziękuję :)...Najlepszy przepis na kluski na parze!! Dziękuję :) wypróbowałam już różne, ale do tych kluseczek wszystkim innym daleko :) Kamihttps://www.blogger.com/profile/12904024692876479372noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-45250819294408651102019-11-12T13:01:06.525+01:002019-11-12T13:01:06.525+01:00My mówimy na to kluchy paruchy :) mi z mrożonymi j...My mówimy na to kluchy paruchy :) mi z mrożonymi jagodami nie chciały wyróść, więc dałam na 5.min do piekarnika na 50 stopni, podrosly i na parę :) Pajahttps://www.blogger.com/profile/15793283820446779820noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-29419451608784336992018-08-23T13:05:16.508+02:002018-08-23T13:05:16.508+02:00a u nas się na to mówi Buchty :) kocham :) woj. op...a u nas się na to mówi Buchty :) kocham :) woj. opolskie jakby co...ale moja rodzina to śląska rodzina, więc jemy buchty z kompotem z jagód lub Mama robi sos na bazie kompotu śliwkowego zagęszczając go kisielem..pycha:)Tildahttps://www.blogger.com/profile/04519630129472973519noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-75866811172523495112017-06-07T18:58:05.715+02:002017-06-07T18:58:05.715+02:00Nie, mrożonych nie trzeba rozmrażać - puszczą sok ...Nie, mrożonych nie trzeba rozmrażać - puszczą sok dopiero podczas parowania. Teraz polecam też pampuchy nadziewane truskawkami :)Komarkahttps://www.blogger.com/profile/00296537490475373456noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-84377190968343951762017-06-07T08:05:38.847+02:002017-06-07T08:05:38.847+02:00A jak z mrożonych jagód to trzeba je wcześniej roz...A jak z mrożonych jagód to trzeba je wcześniej rozmrozić? I jakoś odsączyć? Robiłam już je z Pani przepisu, ale wtedy miałam świeże, a dziś mnie naszła ochota i się zastanawiam..<br />Pozdrawiamkachajhttps://www.blogger.com/profile/15225390512841527197noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-91144285654588459412016-05-19T08:28:09.997+02:002016-05-19T08:28:09.997+02:00u nas to bułki na parze albo kluski na parze (ale ...u nas to bułki na parze albo kluski na parze (ale nie wiem, z jakiego rejonu Polski taka nazwa, bo urodziłam się na Górnym Śląsku, mama z nowosądeckiego, tata z kieleckiego i używaliśmy w domu bardzo różnorodnego słownictwa...)<br /><br />skąd by nie pochodziło, danie zawsze lubiane, w szkole jak się pojawiało z rzadka na stołówce, zawsze zajadałam, ale wówczas gołe, bez polewy, ponieważ robili ją z czegoś sztucznego, a nie z owoców (nie wiem, czemu, to był PRL i wydawać by się mogło, że wtedy prawdziwe owoce były tańsze niż jakiś sztuczny sok)<br /><br />kasia<br /> Cassiahttps://www.blogger.com/profile/14810736008258788955noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-56864332762625270952016-05-16T17:28:27.060+02:002016-05-16T17:28:27.060+02:00Noooooooooooooo, wyglądają jak milion dolarów, uwi...Noooooooooooooo, wyglądają jak milion dolarów, uwielbiam pampuchy czy kluski na parze :Dmargothttps://www.blogger.com/profile/14506300931525098450noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-56752985371357006652016-05-15T22:19:11.238+02:002016-05-15T22:19:11.238+02:00Wyglądają obłędnie :DWyglądają obłędnie :DAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/10385644527075758508noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-23106960146276704372016-05-15T18:30:43.342+02:002016-05-15T18:30:43.342+02:00A u nas to były parowańce ^^ Zawsze nieodłącznie z...A u nas to były parowańce ^^ Zawsze nieodłącznie z truskawką polewą, mniam.. Aż zatęskniłyśmy za nimi :) Chyba się pojawią w tym tygodniu w menu ;)Na pałeczkachhttps://www.blogger.com/profile/10899700652022062592noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-39257271595927377112016-05-15T13:13:27.034+02:002016-05-15T13:13:27.034+02:00U nas po prostu kluski na parze. Bardzo dawno ich ...U nas po prostu kluski na parze. Bardzo dawno ich nie jadłam, a tak przyjemnie mi się kojarzą. Twoje wyglądają idealnie! :-)Evihttps://www.blogger.com/profile/16841867740092246457noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-52137847139000538202016-05-13T23:19:15.041+02:002016-05-13T23:19:15.041+02:00Cudowne! uwielbiam. U nas mówi się na nie - parowa...Cudowne! uwielbiam. U nas mówi się na nie - parowańce :)<br />Majanahttps://www.blogger.com/profile/12478605645881880880noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-20313336742518685112016-05-13T08:22:30.467+02:002016-05-13T08:22:30.467+02:00Ale mi koleżanka smaka narobił mniam ;) pozdrawiam...Ale mi koleżanka smaka narobił mniam ;) pozdrawiam white threadhttps://www.blogger.com/profile/13072360486264883720noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-91909736405585493312016-05-13T08:22:10.183+02:002016-05-13T08:22:10.183+02:00Ale mi koleżanka smaka narobił mniam ;) pozdrawiam...Ale mi koleżanka smaka narobił mniam ;) pozdrawiam white threadhttps://www.blogger.com/profile/13072360486264883720noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-4623957089648812782016-05-12T23:37:41.806+02:002016-05-12T23:37:41.806+02:00om nom nom!uwieeelbiam!!!om nom nom!uwieeelbiam!!!Polka w UKhttps://www.blogger.com/profile/17881542651226164929noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-83368213057247570792016-05-12T14:19:59.657+02:002016-05-12T14:19:59.657+02:00Takie bliższe pączkom, smażone na głębszym tłuszcz...Takie bliższe pączkom, smażone na głębszym tłuszczu, bez nadzienia, z lanego ciasta ☺ważkihttps://www.blogger.com/profile/11293304963905954215noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-78967553262287549972016-05-12T14:19:31.936+02:002016-05-12T14:19:31.936+02:00Takie bliższe pączkom, smażone na głębszym tłuszcz...Takie bliższe pączkom, smażone na głębszym tłuszczu, bez nadzienia, z lanego ciasta ☺ważkihttps://www.blogger.com/profile/11293304963905954215noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-62340035703451234572016-05-12T14:16:25.753+02:002016-05-12T14:16:25.753+02:00To prawie tak samo jak u mnie :) Ja najbardziej cz...To prawie tak samo jak u mnie :) Ja najbardziej czekam, żeby powtórzyć je z tegorocznymi truskawkami!Komarkahttps://www.blogger.com/profile/00296537490475373456noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-12157915877352185222016-05-12T14:13:47.079+02:002016-05-12T14:13:47.079+02:00A jakiego? Bo mnie zainteresowałaś :)A jakiego? Bo mnie zainteresowałaś :)Komarkahttps://www.blogger.com/profile/00296537490475373456noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-43382912105588810622016-05-12T12:23:41.929+02:002016-05-12T12:23:41.929+02:00No właśnie genialny pomysł, muszę go zacząć stosow...No właśnie genialny pomysł, muszę go zacząć stosować, bo faktycznie do mojego bambusa wszystko się klei i nigdy sobie z tym nie radziłam. A swoją drogą pampuchy na kurpiach to tradycyjna nazwa dla jeszcze innego drożdżowego specjału :-)ważkihttps://www.blogger.com/profile/11293304963905954215noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-55723744265990570572016-05-12T11:40:35.026+02:002016-05-12T11:40:35.026+02:00Nazwy parzaki też nie słyszałam nigdy wcześniej :D...Nazwy parzaki też nie słyszałam nigdy wcześniej :D To chyba danie z największą ilością różnych nazw regionalnych ;D<br />A parowar zawsze wykładam papierem, bo często to co parowane lubi przykleić się do dna i ciężko później to wyjąć bez zniszczenia. A w tym bambusowym przy okazji chroni przed zabrudzeniami sokiem, sosem itp. :)Komarkahttps://www.blogger.com/profile/00296537490475373456noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-37910875512342837282016-05-12T09:57:19.776+02:002016-05-12T09:57:19.776+02:00Wyglądają pieknie, smakowicie i tak bardzo kojarzą...Wyglądają pieknie, smakowicie i tak bardzo kojarzą się z latem. Super! PS u nas to były pączki na parze.Fińskie smakihttps://www.blogger.com/profile/11102352738716734437noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-81935186155688223232016-05-12T09:39:25.680+02:002016-05-12T09:39:25.680+02:00U mnie to parzaki :-) oczywiście mój 'wypróbow...U mnie to parzaki :-) oczywiście mój 'wypróbowany'przepis nieco się różni i w ogóle jest typowo babciny- na oko. Olsnilas mnie jednak co do wykładania parowaru papierem! A ja kładę bezpośrednio i mój bambusiak jest juz mocno zniszczony, a czyszczenie po takim parzenia koszmarne. Nie wiem, czemu nigdy na to nie wpadłam! ważkihttps://www.blogger.com/profile/11293304963905954215noreply@blogger.com