tag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post1533506723269559506..comments2024-03-26T16:06:44.463+01:00Comments on Every Cake You Bake: Paj jabłkowyKomarkahttp://www.blogger.com/profile/00296537490475373456noreply@blogger.comBlogger56125tag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-30697885689402520012017-10-05T16:20:08.520+02:002017-10-05T16:20:08.520+02:00Zrobiłam. Jest wspaniałe!
Wkrótce u mne na blogu, ...Zrobiłam. Jest wspaniałe!<br />Wkrótce u mne na blogu, zapraszam!Nikahttps://www.blogger.com/profile/03850197381105867289noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-55471392318127518952016-12-04T17:37:35.178+01:002016-12-04T17:37:35.178+01:00Spotkałam kolejną miłość na tym blogu ❤ Po prostu ...Spotkałam kolejną miłość na tym blogu ❤ Po prostu wspaniałe!!!Majkahttps://www.blogger.com/profile/13684716491613469655noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-14224527081533389622014-02-14T10:38:45.671+01:002014-02-14T10:38:45.671+01:00To najlepsze ciasto :)To najlepsze ciasto :)AZgotuj!https://www.blogger.com/profile/15593526690578667189noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-26138743737854372812013-11-23T11:42:55.385+01:002013-11-23T11:42:55.385+01:00Ciasto rewelacja!!! Dzięki za prosty i wyjątkowy j...Ciasto rewelacja!!! Dzięki za prosty i wyjątkowy jednocześnie przepis :-)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-704700071867814812013-11-11T21:59:22.757+01:002013-11-11T21:59:22.757+01:00Przepyszne ciasto! Wszyscy moi goście chcieli dokł...Przepyszne ciasto! Wszyscy moi goście chcieli dokładkę i zniknęło w mgnieniu oka :DAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-11550012691634060782012-03-09T10:03:49.169+01:002012-03-09T10:03:49.169+01:00Takie proste, tak pięknie wygląda! Muszę wypróbowa...Takie proste, tak pięknie wygląda! Muszę wypróbować!Basterkahttps://www.blogger.com/profile/07477151010972642099noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-48423505590840786422011-11-08T16:52:47.965+01:002011-11-08T16:52:47.965+01:00Wspaniały przepis! Ciasto pyszne po wyjęciu z piek...Wspaniały przepis! Ciasto pyszne po wyjęciu z piekarnika i jeszcze lepsze na drugi dzień. Idealne do lodów. Pozdrawiam Panią serdecznie i dziękuję za przepis. DorotaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-41860248594836675462011-11-06T20:01:01.187+01:002011-11-06T20:01:01.187+01:00Zrobiłam :D przepyszne wyszło...Mniam!Zrobiłam :D przepyszne wyszło...Mniam!GotującaWmMhttps://www.blogger.com/profile/05510792036835228164noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-53931461575754797822011-10-23T18:24:05.728+02:002011-10-23T18:24:05.728+02:00pyszne pyszne pyszne!!!!
wszystko wyszło pięknie i...pyszne pyszne pyszne!!!!<br />wszystko wyszło pięknie i smacznie!<br />pozdrawiam :D<br />asiaasiahttps://www.blogger.com/profile/07381681101774959417noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-80457891919733677842011-10-20T12:07:55.582+02:002011-10-20T12:07:55.582+02:00Przeczytałam, upiekłam, zachwyciłam się i upiekę z...Przeczytałam, upiekłam, zachwyciłam się i upiekę znowu! Pycha! :)wordsmithhttps://www.blogger.com/profile/02768090348213854325noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-45221981960807102402011-10-18T16:19:15.094+02:002011-10-18T16:19:15.094+02:00Jako główno-pichcąca w domu dostałam nakaz spożytk...Jako główno-pichcąca w domu dostałam nakaz spożytkowania paru kilogramów jabłek-padło na paj...jakie to pyszne! I faktycznie bardzo proste :) Dzięki Ci za ten przepis!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-6852970862128678522011-10-16T18:33:38.542+02:002011-10-16T18:33:38.542+02:00Przepis doskonały. Właśnie spróbowałam ciasto po w...Przepis doskonały. Właśnie spróbowałam ciasto po wyjęciu z piekarnika. Na zdjęciu nie widać, że ciasto jest idealnie kruche, delikatne a jednocześnie dobrze trzyma grubą wartstwę jabłek, pachnie masłem. Pyszne. Do nadzienia użyłam mieszanki różnych gatunków jabłek i dodałam kisiel jabłkowy "słodka chwila" zamiast mąki. Warto posmarować mlekiem, bo pięknie błyszczy. Wielkie dzięki za przepis. Powtórzę nie raz :) pozdrawiam, IwonaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-23965256433925333372011-10-09T22:27:32.586+02:002011-10-09T22:27:32.586+02:00Dzięki, dzięki!! :)
Russkaya, to chyba kwestia wp...Dzięki, dzięki!! :)<br /><br />Russkaya, to chyba kwestia wprawy - piekłam go już niezliczoną ilość razy :) Pozdrawiam!Komarkahttps://www.blogger.com/profile/00296537490475373456noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-51613649096925664782011-10-09T20:21:58.296+02:002011-10-09T20:21:58.296+02:00PIĘKNE ZDJĘCIA! jaka precyzja w wykonaniu...można ...PIĘKNE ZDJĘCIA! jaka precyzja w wykonaniu...można podziwiać i podziwiać... wow! :)Russkayahttp://www.dzismamochotena.blox.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-31786049464376822842011-10-07T18:03:02.620+02:002011-10-07T18:03:02.620+02:00Slicznosci! :)Slicznosci! :)Małgosiahttps://www.blogger.com/profile/01709965687927447658noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-4693931729041638862011-10-07T10:54:22.468+02:002011-10-07T10:54:22.468+02:00Cudny jest... po prostu cudny!!
Pozdrawiam:)Cudny jest... po prostu cudny!!<br />Pozdrawiam:)Asiekhttps://www.blogger.com/profile/17026607515995921292noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-73832088125440580062011-10-06T23:06:08.025+02:002011-10-06T23:06:08.025+02:00uwielbiam wszelkie jabłkowe wariacje wiec spróbuje...uwielbiam wszelkie jabłkowe wariacje wiec spróbuje paja:))kasiexa z Malinowych ogrodównoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-35141760645029236272011-10-06T16:59:57.216+02:002011-10-06T16:59:57.216+02:00Cuuudny paj Komarko! Zo ostatnie zdjecie na talerz...Cuuudny paj Komarko! Zo ostatnie zdjecie na talerzyku niezwykle smakowite :)<br />Ja niestety w tym roku nie zdazylam na Dziej Jablka, ale za rok sobie to 'odbije' ;)<br /><br />Pozdrawiam!Beahttps://www.blogger.com/profile/10882569034390518741noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-57998057007321685262011-10-04T22:11:07.274+02:002011-10-04T22:11:07.274+02:00Danusiu, proszę się częstować :)
Sue, masz rację ...Danusiu, proszę się częstować :)<br /><br />Sue, masz rację - listki są bardzo smaczne, po przez dodatkową warstwę ciasta - podwójnie chrupiące :) Zawsze poluję na kawałek z listkiem ;D<br /><br />Aciri, dziękuję :)<br /><br />Kingo, nie, tutaj zakalec nie grozi :) Warstwa ciasta jest bardzo cienka i ładnie się zapieka. W zależności, jak piekarnik piecze od dołu, można podpiec dodatkowych 5-10 minut sam spód.<br /><br />Tomku, możesz wypróbować w ciemno :) To wypróbowany i ukochany przepis, który można w dodatku modyfikować wg uznania (np. dodać więcej przypraw do nadzienia) :)<br /><br />Evitoo, tak, to ciasto dla owocowych koneserów :)<br /><br />Fuchsio, zawsze zastanawiam się nad tym fenomenem - takie proste, a takie pyszne :)<br /><br />Aga, smakuje, oj smakuje :)<br /><br />Est_Quest, dzięki! :) Zajrzę na pewno i wybacz za opóźnienie w odpisywaniu na maila, ale mam mały remont sprzętowy :) Pozdrawiam!<br /><br />Aniu, z antonówek najlepszy! :)<br /><br />Jagodo, dziękuję i pozdrawiam :)Komarkahttps://www.blogger.com/profile/00296537490475373456noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-90950470778987989552011-10-04T22:00:35.967+02:002011-10-04T22:00:35.967+02:00N. - ten paj na ciepło + kulka lodów waniliowych t...N. - ten paj na ciepło + kulka lodów waniliowych to już rozpusta do n-tej potęgi! ;D<br /><br />Gosiu, dziękuję ślicznie :)<br /><br />Gosiu, wypróbuj! Teraz pora na niego idealna :)<br /><br />Gospodarna_narzeczono, bo to taki elegancki angielski paj... ;D Te siermiężne to amerykańskie są ;)))<br /><br />Margot, najwyraźniej znajomi świetnie wiedzą, kto najlepiej te jabłka zagospodaruje! :) Tutaj rajskie wystąpiły tylko gościnnie w ramach dekoracji :)<br /><br />Zauberi, Nemi, dzięki! :)<br /><br />Magdo, listki zawsze wycinam ręcznie nożykiem ze skrawków ciasta, które zostało z brzegów :) Takie nieregularne zawsze ładniejsze ;)<br /><br />Joanno, dokładnie smakuje tak jak wygląda :)<br /><br />Małgosiu, te wieki temu musiałam uznać ten cheddar za jakiś sfiksowany wymysł najwyraźniej i w ogóle go nie zapisałam :D Następnym razem spróbuję w wersji serowej ;))<br /><br />Pchełko, dziękuję i pozdrawiam :)Komarkahttps://www.blogger.com/profile/00296537490475373456noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-73244232755167115152011-10-04T21:39:52.644+02:002011-10-04T21:39:52.644+02:00DarkANGELinko, Tyno - ależ proszę bardzo - mogę pi...DarkANGELinko, Tyno - ależ proszę bardzo - mogę piec je codziennie ;)<br /><br />Aniu, paje w wersji ekspresowej i prostej właśnie tak w większości wyglądają :) Płaska "talerzowa" foremka wypełniona jabłkami i przykryta ciastem drożdżowym. Ten staroangielski to taka wersja "wypasiona" trochę ;) Pozdrawiam!<br /><br />Przypraw_mnie, dokładnie tak :) Nie ma jesieni bez jabłecznika lub szarlotki - teraz smakują najlepiej :)<br /><br />Łyżko, zapewniam, że pyyyyszne! :)<br /><br />Kubełku_Smakowy, w takim razie powinnaś koniecznie wypróbować, bo ja też szczególną fanką jabłeczników nie jestem, ale paja uwielbiam :)<br /><br />Dziuuniu, właśnie! Jaki ser w nim chodził mi po głowie! :D U mnie wersja uproszczona w takim razie ;)<br /><br />też_Dago, w końcu i ja muszę spróbować z tym cheddarem! :D<br /><br />Olenkamajko, owszem - "pie" po angielsku i amerykańsku. W wersji polskiej zdecydowanie paj :)<br /><br />Doctor, życzę smacznego! :)<br /><br />Majanko, dziękuję :) To mój hit jesieni, zdecydowanie! :)Komarkahttps://www.blogger.com/profile/00296537490475373456noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-74000775298053249362011-10-04T11:06:29.522+02:002011-10-04T11:06:29.522+02:00Piękne! Komarko, to dzieło sztuki a nie ciasto :-)...Piękne! Komarko, to dzieło sztuki a nie ciasto :-))) <br />Pozdrawiam!Jhttps://www.blogger.com/profile/09419591952445148344noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-87228443299995837992011-10-02T10:20:50.604+02:002011-10-02T10:20:50.604+02:00PIekny paj. Luuubię paje, zwłaszcza taki jeden z a...PIekny paj. Luuubię paje, zwłaszcza taki jeden z antonówek - poezja. Ślicznie ozdobiłaś wierzch, noi te rajskie jabłuszka - cudnie!Ania Włodarczyk vel Truskawkahttps://www.blogger.com/profile/16617994335563394183noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-58180819272896973402011-10-01T23:44:12.059+02:002011-10-01T23:44:12.059+02:00Twój paj jest niesamowity! Ale zaintrygowałmnie fa...Twój paj jest niesamowity! Ale zaintrygowałmnie fakt, dlaczego trudno wyjąc w całości? Może i wstyd ale nigdy nie robiłam takiego ciasta i nie wiem? Chodzi o to, że się zapada kruche ciasto na wierzchu? nie umiem sobie tego wyobrazic :)Kulinarna Maniahttps://www.blogger.com/profile/04285764350880180171noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6496420581063434739.post-1890622546794574552011-10-01T11:21:15.091+02:002011-10-01T11:21:15.091+02:00Cudny paj! Lubie wszystko co zawiera jablka. Mozna...Cudny paj! Lubie wszystko co zawiera jablka. Mozna cuda z tego tworzyc... Informuje teze zalozylam niesmailo swoj blog kulinarny est-ouest, ktory bede szybko uzupelniac. Niestety z technika mam powazne problemy! Pozdrawiam i smacznego week-endu zycze!Niania w Paryzuhttps://www.blogger.com/profile/13462958764000197470noreply@blogger.com